Doriți să vă revigorați părul și să îi stimulați creșterea?
Includeți masajul scalpului în rutina dumneavoastră de îngrijire a părului pentru a reactiva scalpul.
Puteți efectua masajul în fiecare seară pe scalpul uscat în timp ce vă uitați la televizor, în timp ce distribuiți gelul de aloe vera sau uleiul de moringa pregătind scalpul pentru împachetare, sau când sunteți încă sub duș și distribuiți șamponul.
Beneficiile masajului asupra pielii
- Stimulezi regenerarea părului, deoarece stimulezi foliculii aflați în repaus să-și reia activitatea și să iasă din faza telogenă pentru a produce un nou fir de păr
- Îți întărești părul prin stimularea și reactivarea vaselor cutanate, îmbunătățind oxigenarea și circulația vaselor sanguine și limfatice care aduc mai mulți nutrienți necesari pentru sănătatea bulbului capilar, a părului și a foliculilor propriu-ziși.
- Lubrifiați pielea uscată a părului prin stimularea producției de sebum
- Combateți mătreața prin favorizarea pătrunderii ingredientelor active ale produsului specific pe care îl puteți folosi, cum ar fi uleiul de moringa
- Promovează fluxul sanguin și penetrarea substanțelor active și a nutrienților aplicați pe piele înainte, după sau în timpul masajului propriu-zis
- Promovați eliminarea toxinelor care ajung pe piele prin intermediul sebumului din glandele sebacee și a transpirației din glandele sudoripare.
- Eliberează tensiunea nervoasă și ajută la relaxarea mușchilor cranieni și la decontractarea mușchilor faciali, aducând o ușurare la nivelul scalpului și o senzație generală de bunăstare
Puteți efectua masajul scalpului
cu peria din lemn cu vârfuri rotunjite
Pentru a profita la maximum de acest masaj, faceți mici mișcări circulare de la ceafă spre linia părului.
Așezați vârfurile rotunjite ale știfturilor din lemn în diferite locuri de pe cap, aplicând o presiune ușoară și ținând peria timp de aproximativ 2-4 secunde.
Presiunea ușoară are rolul de a stimula microcirculația sângelui care aduce hrană foliculilor de păr.
Repetați aceeași operațiune, în aceleași locuri, de 3-4 ori.
Cât trebuie să dureze masajul?
În jur de 2/3 minute. Este indicat să îl practicați de aproximativ 3-4 ori pe săptămână.
Vă recomand să alternați masajul efectuat cu peria de lemn cu masajul efectuat cu vârful degetelor mâinilor.
Puteți face acest lucru în timp ce pregătiți pielea pentru un pachet calmant cu gel de aloe sau un pachet purificator și nutritiv cu ulei de Moringa: acest „ajutor” suplimentar va face ca vârfurile degetelor să alunece mai ușor și va îmbunătăți rezultatul masajului.
Ca prim pas, așezați ambele palme pe cap, astfel încât vârfurile degetelor ambelor mâini să fie în contact unul cu celălalt.
Începeți să aplicați o presiune ușoară de la ceafă, bătând pielea cu vârfurile degetelor. Începeți din vârful capului și faceți mișcări circulare cu vârfurile degetelor, mișcări care vor coborî încet de-a lungul cefei până la gât.
Bine, voi încerca să fiu mai precisă:
- Plasați vârfurile degetelor într-o zonă a capului, aplicând treptat presiune, după cum doriți.
- Acum începeți să masați ușor și doar cu vârfurile degetelor, sugerând o mișcare similară cu cea de când vă spălați părul cu șampon, dar evitând frecarea.
- Practic, presiunea are rolul de a atrage sângele, iar micromișcarea de a activa circulația.
- Mențineți presiunea și micromișcarea timp de aproximativ 3-5 secunde.
- Ridicați rapid degetele pentru a elibera instantaneu presiunea.
- Așteptați 5-10 secunde și treceți la o altă zonă a scalpului.
- Pauza de relaxare trebuie să fie întotdeauna puțin mai lungă decât presiunea.
- Pentru a beneficia de masaj, nu uitați că nu vârfurile degetelor trebuie să se miște în timpul masajului, ci trebuie să puteți mișca ușor scalpul în sine pentru a putea reactiva microcirculația pielii.
Piele uscată vs. piele grasă
Dacă aveți pielea uscată veți beneficia imediat, deoarece masajul pielii stimulează secreția de sebum care contracarează uscăciunea scalpului și face ca lungimile să fie mai puțin uscate și terne.
Dacă, în schimb, aveți un scalp gras, este important să nu exagerați nici frecvența, nici timpul dedicat masajului scalpului, deoarece acest lucru poate crește considerabil producția de sebum, deoarece stimulează glandele sebacee.
Un scalp gras produce deja sebum în exces, așa că vă sfătuiesc să evitați masajul prea îndelungat (nu mai mult de câteva minute/zi) de 2-3 ori pe săptămână.
Nu doar păr sănătos și puternic:
un masaj al scalpului vă relaxează mușchii și mintea și vă oferă o stare generală de bine. Este important să reducem stresul acumulat, care ne predispune la o mai mare cădere a părului.
Mie îmi place să alternez masajul scalpului cu peria din lemn de fag, strict cu vârfurile rotunjite, cu masajul în care folosesc pur și simplu vârfurile degetelor, deoarece stimulează ciclul de viață al părului, favorizând faza de creștere și îmbunătățind sănătatea părului în general.